Friday, August 5, 2011

Tunjuk Ajarku Sifu! ♥

Assalamualaikum wahai pembaca-pembaca blogku! 
Heheh, masuk hari nie dah lima hari kita berpuasa. Korang semua puasa penuh tak? Angguk cepat, no geleng-geleng. Hihi, Okay, hari nie rasa best sikit lah sebab dapat balik awal hari Jumaat. Kalau tak, every friday mesti balik around 5.30p.m sebab kena jaga kiosk. So bulan puasa nie dapat lah jugak kita berehat kan? Alhamdulillah. Back to the title, entri nie tak ada kena mengena dengan program realiti mentor tu ke, akademi fantasiku ke, hahah. Berangan! Hanis nak cerita kat korang pasal mentor dan mantiq. 
Tahu ke pasal apa? Taktahu kan? Jom baca niee!

Mentor dan Mantiq 

Cikgu akan pilih sorang mentor dan sorang mantiq untuk subjek bahasa melayu. Mentor akan ditugaskan untuk mengajar si mantiq semua pasal bahasa melayu. Termasuklah karangan, antalogi, novel, rumusan dan sebagainya. Si mentor harus memastikan si mantiq dapat markah lebih daripada apa yang dia dapat masa midterm. Misal kata si mantiq nie dapat gred G afta this, markah si mentor akan diberikan kepada mantiq sampai dia lulus. So thats mean, mentor kena berhempas pulas untuk mengajar si mantiq nie supaya lulus dalam subjek bahasa melayu. Dengar macam susah kan? 
Woaaaaa, aku terpilih untuk jadi mentor dan mantiq aku adalahhhhhhhhhhhhh

..........


....


..

Nurshazlina binti Abd Ghani  ♥
Sayang aku tu, nasib baik kawan sebelah je. Lepas nie aku kena lah ajar dia baik-baik. Kalau tak, habis lah aku kena lepuk dengan cikgu bm tu. Wuuuu, takut takut! 


|Dua tiga hamster berlari, lain kali aku post lagi|

No comments:

Post a Comment

all things in this blog are belongs to misshoneyzrara