Monday, January 1, 2018

2k18

Hi, assalamualaikum.
Happy new year 2k18 everyone ^^

 May 2k18 will be a year that full with joyness and blissful with ur loved ones. May you achieved your goals and dreams.

and the most important things, please

 

|Dua tiga hamster berlari, lain kali aku post lagi|

Thursday, December 28, 2017

Cont.

Hi, assalamualaikum. Salam jumaat penuh barakah.

Okay, since today is the last day I work in 2017 maka dengan itu marilah kita menggunakan peluang ini dengan sebaiknya. Gichewww.

Nak masuk tahun baru ni korang taknak share ke apa azam baru? Nak jadi kaya ke, nak kahwin anak raja ke, nak expand business sedia ada ke, or anything lah. Macam keknis, azam keknis untuk 2018 ni banyak, tapi tak tahu boleh achieve ke tidak. Salah satunya, tapi korang jangan gelak tau. Azam keknis ialah........ nak gemuk, tapi bukanlah gemuk macam obesiti tu. Sekadar ada isi dan lemak 30% pun dah ok. Sebab sekarang ni betul-betul underweight, makan banyak mana pun sama je. *sigh*

Korang gelak ke tu? Cubit karang. Kalau orang lain mungkin azam dorang nak kurus, diet habis-habisan kan. Lain pula dengan kita ni. Actually ni azam setiap tahun, tapi berat susah nak naik. My mom kata mungkin dah kahwin nanti badan naik emm apa eh maksudnya??? Huhu jodoh mana jodoh cepat lah masuk meminang. Ahahaha :p

Kita bukan apa, kadang-kadang rasa down sebab benda ni walaupun nampak kecil kan. Tapi effect sangat kat diri sendiri. Yelah mana taknya, pergi sana pergi sini orang keep asking me "kenapa kurus sangat?" "tak makan ke?" "takda shape la" "makan la banyak sikit" "bila nak gemuk?". Ni antara soalan-soalan dan caci makian juga la bila jumpa certain orang. Kira macam boleh jadi depression juga sometimes bila dengar. Bukan tak ada usaha nak gemuk, makan banyak dah, pil gemuk mana je keknis tak try, protein dah sumbat hm sama je awak sama je. Ke ada tak orang yang face the same problem with me?

So, anyone yang got tips nak gemuk ke apa let's share with me. Jangan segan silu, ada extra knowledge kita share. Then I'll share with others. Kan bermanfaat tu? Tak gichewww hehe


Actually post ni nak sambung kesudahan di previous post.Saja nak mukadimah dulu, bagi panas enjin dulu haaa. Hehe, so apa yang one step ahead nya tu keknis? Haaaaa hahaha takda la gempak sangat just nak share kita dah masuk kerja baru. And sangat lari bidang dari apa yang kita study dulu, keknis pun taktahu kenapa hati pilih sini mungkin rezeki Allah tetapkan dekat sini kan. Maka nya kita terima saja lah baik dan buruknya. Stress memang stress, tapi bukan sebab apa pun. Sebab tak faham konsep and term yang dorang pakai. Before ni memang focus on account, but now..... 

Best je kat sini environment, people semua okay tapi tu la kena pergi training course dulu sebab mostly kat sini background study dorang dulu engineering, while me in business studies. Kan dah lari tersimpang tu, memang blur blur sikit la cerita dia.

Keknis harap hati kecil ini sentiasa tabah dalam menghadapi ujian dan dugaan akan datang. Moga bertahan lama. Aamiin, in shaa Allah.



Salam sayang
Hanis Sh.





|Dua tiga hamster berlari, lain kali aku post lagi|

all things in this blog are belongs to misshoneyzrara