Tuesday, December 9, 2014

Nyawa yang tiada galang ganti


Ibu
Hadiah daripada Allah yang tak ternilai harganya
Cari yang lain juga tak sama
Seorang ibu untuk semua
Yang selalu berjaga untuk anaknya
Kerna merasa anak yang utama

Ayah
Siang malam cari rezeki
Untuk sara anak dan bini
Dirinya sakit dia tak peduli
Asal anak-anak sihat sudah mencukupi



Mereka
adalah nyawa yang paling berharga
yang selalu ada dalam tangis dan tawa
suka mengusik adik yang paling manja
Tetapi tak kira apa jua
Mereka lah yang terbaik di dalam dunia


Salam sayang,
Hanis. Sh






|Dua tiga hamster berlari, lain kali aku post lagi|

Monday, December 1, 2014

Garage Sale!

Assalamualaikum.
How are you guys today? Do you have take your lunch? 
I've take my lunch, I ate pizza. Yes, pizza. My favorite food. Since I was young. I love pepperoni beef so much. And mushroom soup ofcourse!

Ahahahah. Back to the title.
Sabtu bersamaan 29 November 2014, aku ada join satu garage sale ni yang bertempat di Alam Avenue, Shah Alam (tatisshop). Semua ni secara suka-suka je sebab nak merasa berniaga tu macam mana. Orang kata nak gained experience gituuu. Jadi, satu hari tu tengah scroll instagram, sekali terjumpa satu instashop yang invite semua untuk join garage sale yang dorang anjurkan. Jual barang-barang preloved. Preloved tu awak punya barang tapi dah tak pakai dengan condition tiptop 8/10, 9/10 macam tu. Tapi kena bayar lah, not free. So i've decided to join 'em. 

Preparations?
Macam biasa lah. Habis satu almari kena punggah dek baju yang banyak tu. Korek punya korek, dapat lah 10 baju yang nak jual. Selain tu ada juga shawl, bawal, skirt and seluar. Sebab dah tak pakai, terbiar je dalam almari makanya terniat la di hati nak jual semua tu.

Bila dah dapat barang preloved, terfikir pula nak beli rail untuk gantung baju nanti sebab instashop tu provide dua kerusi je. So, busy la seminggu cari rail, plastik, hanger, tanda harga and so on. Semangat kateko, hahaha. Bila dah settle semua, makanya baru lah boleh tarik nafas lega. Lega tak lega la, berdebor jugak nak tunggu hari sabtu nya. 

Sabtu pagi, siap-siap semua then go pick up si pakwe merangkap my assistant (tolong tidur) at his house. We arrived there around 10.30 am waktu tu semua vendor/penjual dah prepare except me tapi masa tu belum ada customer lagi. Then dah prepare semua, customer pun datang. Beli punya beli, tiba masa pukul 6 habis, kemas semua dan angkut bawa balik. 

It was great, so fun. I gained so much experience. Macam-macam ragam, yang gitu yang gini but semua tu fun tau. So, i want to thank kak tatti for giving me chance to join your garage sale. Big thanks to all who participated, its nice to know all of you. Hehe

Nah keknis share sikit gambar-gambar on that day

 My tidur assistant (si pakwe)

 Kak tatti (owner tatisshop), me and tatti's sister

Proud vendors on that day, beautiful creatures isnt it? :)

Till we meet again, pretty ladies.
Have a nice day ahead.


Salam sayang,
Hanis. Sh












|Dua tiga hamster berlari, lain kali aku post lagi|

all things in this blog are belongs to misshoneyzrara